Евроатланта

НАТО, инструмент на САД за контрола на европското копно и европските воени индустрии

Општата стратегија на Соединетите Држави се состои од контрола на европското копно и азиските земји. Во Европа добро е познато американското купување на големите европски конзорциуми за воена индустрија и за многу други набавки кои…

Read more
Евроатланта

Глобалните мрежи на САД

Соединетите Држави имаат доста големо искуство во конструирање на различни политички мрежи. И сите тие претставуваат алатки за влијание и манипулација. За да се ослободат од нив, потребно е не само да се уништат јазлите на овие…

Read more
Македонија

Енергетските и Универзални Корени на Нашиот Македонски Мајчин Јазик и Азбука

Природата на нашиот свет е – информатичка. Поинаку речено: субjективното опкружување е резултат на личното сознание (светоглед). Во тоj контекст: случувањата, се исто така, рефлексиjа на личното сознание. Човекот не случаjно, нурнува, во определени околности…

Read more
Евроатланта

Војната во Украина во суштина е поради целта на САД за промена на власта во Русија - Брус Гањон

Финиан Канингам Медиумите под контрола на корпорациите (кои нè излажаа за да го извршат нападот именуван „Шок и стравопочит“ врз Ирак во 2003 година поради непостоечкo оружје за масовно уништување), повторно ја применуваат истата стратегија…

Read more
Македонија

Безвременски Македонизам

Зошто Македониjа и Македонците, Кои Според Данаjците и Хазарите “ТРЕБА” да Исчезнат, Секогаш Победуваат! Во оваа глава од фељтонот, Безвременски Македонизам, Зоран Курљан го продолжува разоткривањето на од нас и од светот намерно скриената Македонска историја…

Read more
Евроазија

Конфликтот во Украина го означува крајот на ерата на доминација на западната моќ

Стариот униполарен поредок предводен од САД мора да заврши токму затоа што веќе не е прифатлив за другиот дел од човештвото. Тековниот воен конфликт во Украина е настан од огромно историско значење. Тој означува прекин…

Read more
Геополитика

Шефот на руското разузнавање го разоткри заговорот на САД за наметнување на Светскиот поредок од Давос врз Западот

Статијата на Наришкин треба да им ги отвори очите на оние меѓу западните маси кои на крај стануваат свесни за тоа и заслужуваат да знаат дека главниот руски шпион верува дека нивната западна елита манипулира…

Read more
Геополитика

Русија со тактички маневар го разори англо-американскиот систем на владеење со светот

„Новата реалност добива форма. Униполарниот свет е неповратно дел од минатото, а почнато е создавањето на мултиполарен свет. Ова е објективен процес кој не може да се запре. Во оваа нова реалност нема да има…

Read more
Геополитика

Нешто „е погрешно“ во светот: Русите се повеќе со Путин, а ООН ги прогласи едностраните санкции на западот за „кршење на меѓународното право“

УНХРЦ (СОВЕТОТ НА ОН ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА): Сите еднострани санкции мора да бидат укинати бидејќи го прекршуваат меѓународното право Антируските санкции доведоа до спротивен ефект, токму она што го гледаме во Иран повеќе од 40…

Read more
Геополитика

Геоекономскиот џудо потег на Путин ги растура финансиските пресметки на запад

Наместо руската економија да се ближи до колапс, сега Западот предводен од САД мора да се соочи со ова запрепастувачко сценарио, а сето тоа поради настаните што самата Америка одлучи да ги поттикне. Ендрју Корибко…

Read more