Геополитика

Војна која Русија е предодредена да ја добие

Европејците се убаво изиграни од Американците Треба да се очекува пораз на САД и НАТО, што ќе ја комплетира транзицијата кон Мултиполарен светски поредок. Европа, вклучително и Британија, се  економски уништени и постои опипливо незадоволство…

Read more
Евроатланта

Глобалните мрежи на САД

Соединетите Држави имаат доста големо искуство во конструирање на различни политички мрежи. И сите тие претставуваат алатки за влијание и манипулација. За да се ослободат од нив, потребно е не само да се уништат јазлите на овие…

Read more