Евроатланта

НАТО, инструмент на САД за контрола на европското копно и европските воени индустрии

Општата стратегија на Соединетите Држави се состои од контрола на европското копно и азиските земји. Во Европа добро е познато американското купување на големите европски конзорциуми за воена индустрија и за многу други набавки кои…

Read more
Евроатланта

Пентагон се подготвува за долготрајни судири

Леонид Савин Заедничкиот концепт за натпреварување . Концептот за заедничкo натпреварување на Вооружените сили на Соединетите Држави беше објавен на 10 февруари 2023 година. Документот е објавен под покровителство на Здружениот штаб и е потпишан од…

Read more
Евроатланта

ПРЕТСТОЈНИОТ КОЛАПС НА ЕВРОФАШИЗМОТ

Само со рушење на еврофашизмот и протерување на англосаксонските фашисти од Стариот континент, светот може да се спаси од нуклеарен холокауст Давор Слободановиќ Вујачиќ По распадот на нацистичка Германија, Американците влегоа во Западна Европа со…

Read more
Евроатланта

Интервју со Николај Патрушев, потенцијален наследник на Владимир Путин

Какви акции подготвува Западот за Москва и на која политика таа може да се спротивстави? Николај Патрушев, поранешен директор на ФСБ и актуелен секретар на Советот за безбедност на Руската Федерација, говори за тоа во…

Read more
Евроатланта

Мајкл Хадсон – позицијата на Германија во Новиот Светски Поредок на Америка

Политиката на САД е насочена кон една цел и само една цел: политичка и финансиска светска хегемонија и воена доминација. Земјата која претрпува најмногу „колатерална штета“ во оваа глобална фрактура е Германија. На Германија и…

Read more
Евроатланта

Војна, пропаганда и слепило

Тиери Мејсан Пропагандата те прави глуп. Така, знаеме дека украинските интегрирани националисти извршија гнасни масакри, особено за време на Втората светска војна. Но, не знаеме што правеа на нашиот праг во последните триесет години, вклучително и граѓанската…

Read more
Евроатланта

Глобалните мрежи на САД

Соединетите Држави имаат доста големо искуство во конструирање на различни политички мрежи. И сите тие претставуваат алатки за влијание и манипулација. За да се ослободат од нив, потребно е не само да се уништат јазлите на овие…

Read more
Евроатланта

Масовните пукотници - само еден знак за системскиот колапс на западното општество... допрва следува уште глад, насилство, долгови и уништување

Она што го гледаме е системскиот колапс на Западот. Веќе нема лидери на доволно позиции на моќ за да се спречи забрзаната пропаст на целиот систем заснован на долгови. Го гледаме падот на западната цивилизација…

Read more
Евроатланта

Војната во Украина во суштина е поради целта на САД за промена на власта во Русија - Брус Гањон

Финиан Канингам Медиумите под контрола на корпорациите (кои нè излажаа за да го извршат нападот именуван „Шок и стравопочит“ врз Ирак во 2003 година поради непостоечкo оружје за масовно уништување), повторно ја применуваат истата стратегија…

Read more
Евроатланта

НАТО како религија

Алфред де Зајас Контроверзноста САД/НАТО/Украина/Русија не е сосема нова. Веќе видовме потенцијал за сериозни неволји во 2014 година кога САД и европските држави се мешаа во внатрешните работи на Украина и тајно/отворено договараа во државниот…

Read more