Евроазија

Ерменскиот премиер Пашинјан: “Политика одделно, слобода на трговија одделно”

„Основните слободи на трговија и интеграција не можат и не треба да бидат ограничени поради политички размислувања. Тоа дефинитивно би довело до корозија на основните принципи на обединувањето“, изјави ерменскиот премиер Пашинјан на самитот на Евроазиската…

Read more
Евроазија

„ЗЕМЈИТЕ ОД ЕАЕУ ПОТПИШАА ЦЕЛОСЕН ДОГОВОР ЗА СЛОБОДНА ТРГОВИЈА СО ИРАН“

Санкт Петербург, 25.12.2023. „Земјите на Евроазиската Економска Унија потпишаа целосен договор за слободна трговија со Иран“.  Нормата, која важеше во последните неколку години како привремена, е консолидирана како постојана. И Русија и Иран се под…

Read more
Русија

ДИРЕКТНА ЛИНИЈА НА ВЛАДИМИР ПУТИН

На 14 декември, рускиот претседател Владимир Путин ја одржа традиционалната годишна прес конференција  за комуникација со народот. За време на директната линија, тој ја сумираше годината и одговараше на прашања од жителите на земјата.

Read more