Евроатланта

Масовните пукотници - само еден знак за системскиот колапс на западното општество... допрва следува уште глад, насилство, долгови и уништување

Она што го гледаме е системскиот колапс на Западот. Веќе нема лидери на доволно позиции на моќ за да се спречи забрзаната пропаст на целиот систем заснован на долгови. Го гледаме падот на западната цивилизација…

Read more
Македонија

Вартоломеј, слуга на Ватикан и Вашингтон, го разедини Православието и МПЦ-ОА им ја сервира на Папата и глобалфашистите!

Емилија Гелева Најновите збиднувања со МПЦ-ОА покажуваат дека она што во 1767г. не го направи охридскиот архиепископ Арсениј, го направија денес владиците на Синодот на МПЦ-ОА потпишувајќи барање за таканаречено “признавање” со томос од грчкиот…

Read more
Геополитика

Специјалната воена операција е судир меѓу два вида на нов светски поредок

Специјалната воена операција (СВО) може да заврши само со руска победаИнтервју со Александар Дугин Постојат два главни ставa за тоа што се случува во Украина. Некои велат дека тоа е „граѓанска војна“, други велат дека…

Read more