Евроатланта

Масовните пукотници – само еден знак за системскиот колапс на западното општество… допрва следува уште глад, насилство, долгови и уништување

Она што го гледаме е системскиот колапс на Западот. Веќе нема лидери на доволно позиции на моќ за да се спречи забрзаната пропаст на целиот систем заснован на долгови. Го гледаме падот на западната цивилизација каква што ја знаеме.

Мајк Адамс, 16 мај 2022

На многумина (во САД) им станува јасно дека кризите што сега ги погодуваат Соединетите Држави не се само неповрзани настани. Прекинот на снабдување со храната за доенчиња, зголемените цени на горивото, колапсот на синџирот на снабдување, авторитарната цензура и сега бранот масовни пукања во текот на викендот – сите тие укажуваат на системскиот колапс на западното општество како целина.

Го гледаме падот на западната цивилизација каква што ја знаеме.

Владеењето на правото е мртво. Изборите се наместени. Слободниот говор е забранет и криминално корумпирана влада сега раководи со вистински одбор за „дезинформации“ на Министерството за вистината. „Науката“ е тотална измама, а медицинскиот систем е систем на убиства. Поголемиот дел од младите одбиваат да работат, а вештините во реалниот свет се практично непостоечки кај оние помлади од 30 години. Образовниот систем го водат педофили и негуватели, Холивуд се вклучи со сатаничко програмирање на децата и САД војската, под раководство на функционерите на Пентагон, стана патетична сенка на своето поранешно јас.

Згора на сето тоа, доларот паѓа во реалната светска вредност, дури и кога расте во однос на другите валути (привремено). Банката на федерални резерви е заробена во неизбежно сценарио за економски колапс, а балонот за домување е во процес на пукање. Нашиот „претседател“ е пациент со деменција, кој беше инсталиран на наместени избори, а нашите новински медиуми – ако можете дури и да ги наречете така – се новинари-терористи кои папагализираат лаги на ЦИА и корпоративни дезинформации за да се повикаат на расни војни и паника од ковид додека туркаат депопулација со вакцини кои се дизајнирани да го истребат човештвото.

Ништо од ова нема да се реши преку здрав разум и разборитост. Сето тоа води кон колапс. И кога велам „колапс“, мислам на тотален колапс на западната цивилизација каква што ја знаеме. Ова го вклучува и колапсот на Западна Европа, која исто така ја водат ретардирани лудаци кои се целосно неспособни да функционираат на каков било рационален начин.

Случај во фокус: германската министерка за надворешни работи Аналена Беарбок.

Откако нејзината земја гласаше за воени економски санкции кои ја спречуваат Русија да извезува жито и храна во евра или долари, таа сега ја обвинува Русија за користење на „житната војна“, како оружје, апсурдно тврдејќи дека Русија е одговорна за „бруталниот глад“.

Дали Беарбок не се сеќава дека нејзината земја ја блокираше Русија да извезува жито, ѓубрива и земјоделски производи? Таа е дел од лудата, ирационална класа на „лидери“ на НАТО кои станаа когнитивно ретардирани и неспособни да функционираат на каков било рационален начин. Тие создаваат огромни проблеми за секого, а потоа обвинуваат некој друг за истите тие проблеми што тие ги создале.

Единствениот рационален, разумен одговор во сето ова доаѓа од самата Русија, каде што портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова напиша: „Цените растат поради санкциите наметнати од колективниот Запад под притисок на Соединетите Држави. Ова е ако зборуваме за директната причина. Неуспехот да се разбере ова е знак или за глупост или за намерно залажување на јавноста“.

Захарова е во право: НАТО и САД се глупави. Нивните лидери се над се неспособни. Тие се лоботомизирани. Да ги наречете „ретардирани“ ќе им дадете премногу значење. Тие трчаат низ светот уништувајќи се што е на повидок и потоа се прашуваат зошто работите се уништуваат. Тоа е како новороденче со фрлач на пламен да ја запали семејната куќа, а потоа да плаче и да вреска кога запаливи предмети се запалат и чадот почнува да ги пече очите.

Но, Беарбок не е единствениот ретардиран лудак кој ја води западната цивилизација во пропаст. Во САД, го имаме Џо Бајден, „Главниот жител“ кој постојано ги затвора нафтените производни капацитети и нафтоводите додека го обвинува Путин за шокантната инфлација на цената на горивото низ Америка. Дали и недостигот на храна за бебиња е вина на Путин? Зошто Бајден испраќа пакети со храна за бебиња преку границата додека американските мајки врескаат и плачат, очајни за детската храна која е избришана од залихите на продавниците?

Некомпетентните, когнитивно ретардирани лидери се само еден знак за целосниот НЕУСПЕХ на западната цивилизација

Она што го гледаме е системскиот колапс на Западот. Веќе нема лидери на доволно позиции на моќ за да се спречи забрзаната пропаст на целиот систем заснован на долгови. Ситуацијата со снабдување со храна само ќе се влошува, а не ќе се подобри. Цените на горивата ќе одат повисоко, а не пониски. Вистинската вредност на доларот наспроти храната и стоките ќе продолжи да еродира, а не да добива сила. (Несвесните финансиски аналитичари тврдат дека доларот е „посилен“ наспроти другите валути, не сфаќајќи дека сите фиктивни валути губат вредност наспроти реалните стоки.)

Западот ја загуби способноста за расудување. Логиката веќе не важи за ништо, ниту за науката, медицината, новинарството, изборите итн. „Новинарството“ сега само ги папагализира лагите на корпорациите и креаторите на длабоки државни агенди. „Изборите“ сега едноставно значат дека демократите водат мазги за полнење гласови за да постигнат колку и да е број на лажни гласови што е неопходен за „победа“. „Наука“ значи местење студии, цензурирање на податоци и уништување на кариерите на научните свиркачи кои се осмелуваат да зборуваат и да го предупредат светот. „Лек“ е процес во кој болниците и лекарите се стекнуваат со финансиско богатство убивајќи пациенти заради профит. „Вол Стрит“ е шема на Понзи поткрепена со навидум бескрајно печатење пари. „Добивките“ се ефемерни. Пензиските фондови и пензионерските фондови се духови и тие ќе се урнат на нула додека се урива куќата од карти.

Западните земји како САД не произведуваат речиси ништо. Практично немаме домашен синџир на снабдување за челик, минерали од ретки земји, електроника или индустриски хемикалии и полимери. Ние сме нација која ја напушти индустријата и го прифати „финансирањето“, што е измама за создавање богатство, преправајќи се дека ги движи бројките на компјутерските екрани, создавајќи деривати и CDO (приходи од финансиски некеш кредити, трансакции) и слични „синтетички CDOs“ и други неразбирливи финансиски инструменти кои на крајот произведуваат ништо во реалниот свет.

Во меѓувреме, додека Кина складира жито во очекување на глобален недостиг на храна – а Индија штотуку забрани секаков извоз на пченица за да го прехрани својот народ – Америка продолжува да извезува пченка, пченица, соја, просо и други земјоделски производи во Кина. помагајќи да се осигураме дека Кина нема да гладува дури и додека населението на Америка се соочува со масовен глад оваа година (и следната година).

Во Америка веќе нема ништо слично на разумот или разумот. Нацијата го изгуби умот, а несвесните маси се лути доволно за да почнат да пукаат меѓу себе со поголема фреквенција. Ова не треба да изненадува.

Вие живеете во „зона на убивање“, на убиства на доенчиња, лудило и насилство

Затоа ќе видите многу повеќе масовни пукања во Америка во текот на 2022 и 2023 година.

Како што покривам во овој специјален подкаст за извештај, пукањата нагло ќе се зголемат во догледна иднина бидејќи злите, деструктивни демократи ги доведуваат луѓето во глад и очај. Сè е по дизајн, се разбира. Авторитарниот режим на Бајден се обидува да ја турне Америка во хаос проследен со воена состојба, и им требаат повеќе пукања за да ги оправдаат своите постапки.

Но, никогаш не заборавајте: благодарение на демократите, вие веќе живеете во зона на убивање, на масовни убиства, колење и смрт, сето тоа покажано со љубовта на левицата кон чедоморството и убиствата на деца преку фабриките за абортуси. Се чини дека нема ништо порадосно за демократот од откорнување на рацете и нозете на нероденото дете, бидејќи отворено ја слават оваа демонска практика и тврдат дека е нивно „право“ да ги убијат сите бебиња што ги сакаат.

Во меѓувреме, истите левичари врескаат: „Моето тело мој избор! барајте да бидете вакцинирани или ќе бидете отпуштени од вашата работа и лишени од правото да постоите во општеството. Тие воопшто не веруваат во изборот. Тие веруваат во авторитаризам, геноцид, убиства на бебиња и бескрајно насилство. Демократите, сепак, сега се партија на војната. Тие бараат масовно убивање на Русите и масовна цензура на конзервативците, сето тоа во име на „демократијата“, се разбира.

Сето тоа е толку проклето болно што ве тера да се прашувате колку долго може да продолжи.

Natural News