Македонија

ВМРО-ДМНЕ и Христијан Мицкоски мора да ја вратат и сочуваат Македонија за навек! Тоа никогаш нема да го постигнат ако се однесуваат како “Јанус со две лица”!

“Јанус синдром” ( Јанус со две лица) во психијатријатa означува шизофрено растројство автор Емилија Гелева Во најтешкиот период од поновата историја на Република Македонија, во 2001г. како советник за надворешна политика на премиерот Љупчо Георгиевски…

Read more
Македонија

Медиуми и комуникации: Ограничувања и можности за унапредување на меѓуцивилизациското разбирање

За публикацијата на United Nation University, со седиште во Токио, врска со проектот Дијалог на цивилизациите (UNU Project on Dialogue of Civilizations – Publication) во 2003 година добив покана од UNU да дадам прилог на…

Read more
ГеополитикаМакедонија

Македонска империјална доктрина

Зоран Куљан     Слобода, Еднаквост, Соработка (Братство) е суштината на Македонската Империjална Доктрина, чиј денешен носител е Русија. Со ХЕКСОСТРАТЕГИJА, обмислена од Филип и Аристотел, практикувана од Македонскиот Александар во Источниот Поход, народите од поразените…

Read more
Македонија

Наместо честитка за Илинден -Соочување со суровата Вистина за Трите Македонски Илиндени!

ИЛИНДЕН не е обичен ден, ИЛИНДЕН е Светол ден и ден на Судбинско Божјо Провидение! Емилија Гелева ПРВИОТ ИЛИНДЕННа ден на Светиот Илија, 2-ри Август 338 г. п.н.е. со големата победа на војсководецот Филип II…

Read more
Македонија

КАНДА – Македонскo-Ведски Клуч на Постанокот – Емилија Александар Гелева!

Геоглифот кај Св. Николе кој се гледа од небо наликувајќи на буквата М или на трикратна стрелка, со ориентација север-југ, на височинка во тркалеста форма со димензии од околу 85 на 45 метри, датира од…

Read more
Македонија

Вартоломеј, слуга на Ватикан и Вашингтон, го разедини Православието и МПЦ-ОА им ја сервира на Папата и глобалфашистите!

Емилија Гелева Најновите збиднувања со МПЦ-ОА покажуваат дека она што во 1767г. не го направи охридскиот архиепископ Арсениј, го направија денес владиците на Синодот на МПЦ-ОА потпишувајќи барање за таканаречено “признавање” со томос од грчкиот…

Read more
Македонија

Енергетските и Универзални Корени на Нашиот Македонски Мајчин Јазик и Азбука

Природата на нашиот свет е – информатичка. Поинаку речено: субjективното опкружување е резултат на личното сознание (светоглед). Во тоj контекст: случувањата, се исто така, рефлексиjа на личното сознание. Човекот не случаjно, нурнува, во определени околности…

Read more
Македонија

Безвременски Македонизам

Зошто Македониjа и Македонците, Кои Според Данаjците и Хазарите “ТРЕБА” да Исчезнат, Секогаш Победуваат! Во оваа глава од фељтонот, Безвременски Македонизам, Зоран Курљан го продолжува разоткривањето на од нас и од светот намерно скриената Македонска историја…

Read more