Геополитика

Интервју со Владимир Путин

Украина „ја започна војната во 2014 година. Нашата цел е да ја запреме оваа војна“  Конзервативниот американски новинар Такер Карлсон имаше интервју со рускиот претседател Владимир Путин во вторникот во Кремљ. Во видео на платформата…

Read more
Геополитика

Путин ја остава отворена вратата кон Европа. Проблемот се европските елити кои го загубиле својот национален идентитет и станале зависни од Северна Америка, не се Европејците

Санкт Петербург, 29.11.302 Лидерот на Кремљ, Владимир Путин нема интерес целосно да ги замрзне односите со Европејците, како што сакаат Баербок, Хабек и фон дер Лајен. На пленарната седница на Меѓународниот културен форум во Санкт…

Read more
Геополитика

РАЃАЊЕ НА МУЛТИПОЛАРНИОТ СВЕТ Како Русија ја гледа својата улога во градењето на мултиполарниот свет

Русија на крајот на март го објави својот „Концепт за надворешна политика“. По потсетувањето за нејзината позиција во светот, овој документ го опишува крајот на западната доминација и напорите на САД и нивните сојузници да…

Read more
Геополитика

Неминовен е колапсот на американскиот ФЕД : Путин на Валдаи Форумот-2022

Путин најави НЕИЗБЕЖЕН пораз на Западниот финансиски систем и на западната меѓународна регулатива Со надворешно мирен лик, Владимир Путин ја најави непоколебливата решеност на Русија да ја уништи моќта на американските Федерални резерви. Оние што…

Read more
Геополитика

Војна која Русија е предодредена да ја добие

Европејците се убаво изиграни од Американците Треба да се очекува пораз на САД и НАТО, што ќе ја комплетира транзицијата кон Мултиполарен светски поредок. Европа, вклучително и Британија, се  економски уништени и постои опипливо незадоволство…

Read more
Геополитика

Шокантен документ: Како САД ја испланираа војната и енергетската криза во Европа

„Слабеење на Германија, зајакнување на САД“ Во она што се чини дека е исклучително внатрешно протекување од тинк-тенкот RAND Corporation, познат меѓу другото дека стои зад американската стратегија за надворешна и одбранбена политика за време…

Read more
Геополитика

Анализа на американската стратегија во Африка: Може ли Вашингтон да ја стигне Кина?

САД со старо-нова матрица за „демократско“ окупирање на субсахарска Африка, веќе применета кај нас и во други земји низ светот. Акцијата на Вашингтон може да има непријатни последици за африканските земји, бидејќи би го ограничила…

Read more
ГеополитикаМакедонија

Македонска империјална доктрина

Зоран Куљан     Слобода, Еднаквост, Соработка (Братство) е суштината на Македонската Империjална Доктрина, чиј денешен носител е Русија. Со ХЕКСОСТРАТЕГИJА, обмислена од Филип и Аристотел, практикувана од Македонскиот Александар во Источниот Поход, народите од поразените…

Read more
Геополитика

Геополитиката, Македонија и знаците на Времето

Емилија Гелева Геополитичката реалност во светот го наметнува прашањето за знаците на Времето опишани во пророштвата на трите големи религиозни системи на христијанството, јудаизмот и исламот. За познавачите на есхатологијата, крајот на светот е претскажан…

Read more
Геополитика

Николај Патрушев: Вистината е на наша страна              

НАТО не е одбранбен, туку чисто агресивен офанзивен воен блок, приклучувањето кон него подразбира автоматско префрлување на значителен дел од државниот суверенитет на било која држава на Вашингтон. Доколку воената инфраструктура на алијансата се прошири…

Read more