Геополитика

Шефот на руското разузнавање го разоткри заговорот на САД за наметнување на Светскиот поредок од Давос врз Западот

Статијата на Наришкин треба да им ги отвори очите на оние меѓу западните маси кои на крај стануваат свесни за тоа и заслужуваат да знаат дека главниот руски шпион верува дека нивната западна елита манипулира…

Read more
Геополитика

Русија со тактички маневар го разори англо-американскиот систем на владеење со светот

„Новата реалност добива форма. Униполарниот свет е неповратно дел од минатото, а почнато е создавањето на мултиполарен свет. Ова е објективен процес кој не може да се запре. Во оваа нова реалност нема да има…

Read more
Геополитика

Нешто „е погрешно“ во светот: Русите се повеќе со Путин, а ООН ги прогласи едностраните санкции на западот за „кршење на меѓународното право“

УНХРЦ (СОВЕТОТ НА ОН ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА): Сите еднострани санкции мора да бидат укинати бидејќи го прекршуваат меѓународното право Антируските санкции доведоа до спротивен ефект, токму она што го гледаме во Иран повеќе од 40…

Read more
Геополитика

Геоекономскиот џудо потег на Путин ги растура финансиските пресметки на запад

Наместо руската економија да се ближи до колапс, сега Западот предводен од САД мора да се соочи со ова запрепастувачко сценарио, а сето тоа поради настаните што самата Америка одлучи да ги поттикне. Ендрју Корибко…

Read more