Актуелно

Геополитика

РАЃАЊЕ НА МУЛТИПОЛАРНИОТ СВЕТ Како Русија ја гледа својата улога во градењето на мултиполарниот свет

Русија на крајот на март го објави својот „Концепт за надворешна политика“. По потсетувањето за нејзината позиција во светот, овој документ го опишува крајот на западната доминација и напорите на САД и нивните сојузници да…

Read more

Македонија

Геополитика

Геополитика

Путин ја остава отворена вратата кон Европа. Проблемот се европските елити кои го загубиле својот национален идентитет и станале зависни од Северна Америка, не се Европејците

Санкт Петербург, 29.11.302 Лидерот на Кремљ, Владимир Путин нема интерес целосно да ги замрзне односите со Европејците, како што сакаат Баербок, Хабек и фон дер Лајен. На пленарната седница на Меѓународниот културен форум во Санкт…

Read more

Евроазија

Евроазија

Конфликтот во Украина го означува крајот на ерата на доминација на западната моќ

Стариот униполарен поредок предводен од САД мора да заврши токму затоа што веќе не е прифатлив за другиот дел од човештвото. Тековниот воен конфликт во Украина е настан од огромно историско значење. Тој означува прекин…

Read more

Евроатланта

Евроатланта

НАТО, инструмент на САД за контрола на европското копно и европските воени индустрии

Општата стратегија на Соединетите Држави се состои од контрола на европското копно и азиските земји. Во Европа добро е познато американското купување на големите европски конзорциуми за воена индустрија и за многу други набавки кои…

Read more

Колумни

Колумни

Европски залез

Следете нé