Евроатланта

Пентагон се подготвува за долготрајни судири

Леонид Савин Заедничкиот концепт за натпреварување . Концептот за заедничкo натпреварување на Вооружените сили на Соединетите Држави беше објавен на 10 февруари 2023 година. Документот е објавен под покровителство на Здружениот штаб и е потпишан од…

Read more
Евроатланта

ПРЕТСТОЈНИОТ КОЛАПС НА ЕВРОФАШИЗМОТ

Само со рушење на еврофашизмот и протерување на англосаксонските фашисти од Стариот континент, светот може да се спаси од нуклеарен холокауст Давор Слободановиќ Вујачиќ По распадот на нацистичка Германија, Американците влегоа во Западна Европа со…

Read more
Геополитика

РАЃАЊЕ НА МУЛТИПОЛАРНИОТ СВЕТ Како Русија ја гледа својата улога во градењето на мултиполарниот свет

Русија на крајот на март го објави својот „Концепт за надворешна политика“. По потсетувањето за нејзината позиција во светот, овој документ го опишува крајот на западната доминација и напорите на САД и нивните сојузници да…

Read more
Евроатланта

Интервју со Николај Патрушев, потенцијален наследник на Владимир Путин

Какви акции подготвува Западот за Москва и на која политика таа може да се спротивстави? Николај Патрушев, поранешен директор на ФСБ и актуелен секретар на Советот за безбедност на Руската Федерација, говори за тоа во…

Read more
Евроатланта

Мајкл Хадсон – позицијата на Германија во Новиот Светски Поредок на Америка

Политиката на САД е насочена кон една цел и само една цел: политичка и финансиска светска хегемонија и воена доминација. Земјата која претрпува најмногу „колатерална штета“ во оваа глобална фрактура е Германија. На Германија и…

Read more
Геополитика

Неминовен е колапсот на американскиот ФЕД : Путин на Валдаи Форумот-2022

Путин најави НЕИЗБЕЖЕН пораз на Западниот финансиски систем и на западната меѓународна регулатива Со надворешно мирен лик, Владимир Путин ја најави непоколебливата решеност на Русија да ја уништи моќта на американските Федерални резерви. Оние што…

Read more
Евроатланта

Војна, пропаганда и слепило

Тиери Мејсан Пропагандата те прави глуп. Така, знаеме дека украинските интегрирани националисти извршија гнасни масакри, особено за време на Втората светска војна. Но, не знаеме што правеа на нашиот праг во последните триесет години, вклучително и граѓанската…

Read more
Геополитика

Војна која Русија е предодредена да ја добие

Европејците се убаво изиграни од Американците Треба да се очекува пораз на САД и НАТО, што ќе ја комплетира транзицијата кон Мултиполарен светски поредок. Европа, вклучително и Британија, се  економски уништени и постои опипливо незадоволство…

Read more
Геополитика

Шокантен документ: Како САД ја испланираа војната и енергетската криза во Европа

„Слабеење на Германија, зајакнување на САД“ Во она што се чини дека е исклучително внатрешно протекување од тинк-тенкот RAND Corporation, познат меѓу другото дека стои зад американската стратегија за надворешна и одбранбена политика за време…

Read more
Геополитика

Анализа на американската стратегија во Африка: Може ли Вашингтон да ја стигне Кина?

САД со старо-нова матрица за „демократско“ окупирање на субсахарска Африка, веќе применета кај нас и во други земји низ светот. Акцијата на Вашингтон може да има непријатни последици за африканските земји, бидејќи би го ограничила…

Read more