Геополитика

Војна која Русија е предодредена да ја добие

Европејците се убаво изиграни од Американците Треба да се очекува пораз на САД и НАТО, што ќе ја комплетира транзицијата кон Мултиполарен светски поредок. Европа, вклучително и Британија, се  економски уништени и постои опипливо незадоволство…

Read more
Геополитика

Шокантен документ: Како САД ја испланираа војната и енергетската криза во Европа

„Слабеење на Германија, зајакнување на САД“ Во она што се чини дека е исклучително внатрешно протекување од тинк-тенкот RAND Corporation, познат меѓу другото дека стои зад американската стратегија за надворешна и одбранбена политика за време…

Read more
Геополитика

Анализа на американската стратегија во Африка: Може ли Вашингтон да ја стигне Кина?

САД со старо-нова матрица за „демократско“ окупирање на субсахарска Африка, веќе применета кај нас и во други земји низ светот. Акцијата на Вашингтон може да има непријатни последици за африканските земји, бидејќи би го ограничила…

Read more
Колумни

Европски залез

Зоран Кулјан Боб Фос во ремек делото ,,Кабаре“ jа прикажа  реалната слика на вечерниот и блуден профашистички Париз во време на окупациjата. Или, како што изjави Лајза Минели за филмот: ,,Кабаре е филм за раѓањето…

Read more
ГеополитикаМакедонија

Македонска империјална доктрина

Зоран Куљан     Слобода, Еднаквост, Соработка (Братство) е суштината на Македонската Империjална Доктрина, чиј денешен носител е Русија. Со ХЕКСОСТРАТЕГИJА, обмислена од Филип и Аристотел, практикувана од Македонскиот Александар во Источниот Поход, народите од поразените…

Read more
Геополитика

Геополитиката, Македонија и знаците на Времето

Емилија Гелева Геополитичката реалност во светот го наметнува прашањето за знаците на Времето опишани во пророштвата на трите големи религиозни системи на христијанството, јудаизмот и исламот. За познавачите на есхатологијата, крајот на светот е претскажан…

Read more
Македонија

Наместо честитка за Илинден -Соочување со суровата Вистина за Трите Македонски Илиндени!

ИЛИНДЕН не е обичен ден, ИЛИНДЕН е Светол ден и ден на Судбинско Божјо Провидение! Емилија Гелева ПРВИОТ ИЛИНДЕННа ден на Светиот Илија, 2-ри Август 338 г. п.н.е. со големата победа на војсководецот Филип II…

Read more
Македонија

КАНДА – Македонскo-Ведски Клуч на Постанокот – Емилија Александар Гелева!

Геоглифот кај Св. Николе кој се гледа од небо наликувајќи на буквата М или на трикратна стрелка, со ориентација север-југ, на височинка во тркалеста форма со димензии од околу 85 на 45 метри, датира од…

Read more
Геополитика

Николај Патрушев: Вистината е на наша страна              

НАТО не е одбранбен, туку чисто агресивен офанзивен воен блок, приклучувањето кон него подразбира автоматско префрлување на значителен дел од државниот суверенитет на било која држава на Вашингтон. Доколку воената инфраструктура на алијансата се прошири…

Read more
Евроатланта

Масовните пукотници - само еден знак за системскиот колапс на западното општество... допрва следува уште глад, насилство, долгови и уништување

Она што го гледаме е системскиот колапс на Западот. Веќе нема лидери на доволно позиции на моќ за да се спречи забрзаната пропаст на целиот систем заснован на долгови. Го гледаме падот на западната цивилизација…

Read more